Mat och Drycker ombord på en charter med Sealife.

Skriven av
Peter Busse
Publicerad
February 10, 2023
page-url

Mat och Drycker ombord på en charter med Sealife.

När vi startade upp vår verksamhet kom vi snart fram till att maten kommer att vara en medelpunkt i verksamheten. Efter att vi tittat runt ombord på Sealife konstaterade vi snart att vi måste bygga om köket, eller Byssan som du säger på en båt.

Sagt och gjort så ritade vi köket och fick tag på en fantastisk snickare som satte ihop våra tankar. Nu har vi ett väl fungerande kök där vi kan laga 3-rätters middagar till 12 personer under charter. Man kan säga att det är full fart i köket!

Mat och menyer ombord.

Inspirationen till maten ombord på Sealife kommer främst ur havets skafferi. Vi känner att när du är ute på en yacht i skärgården så ger sig valet av råvaror rätt snart. Vi lagar all mat ombord, vilket ställer höga krav på råvarorna. Vi jobbar med utvalda leverantörer, där vi vet att allt är färskt och med högsta kvalitet.

Den värsta mardrömmen är naturligtvis att vara ute till havs med dåliga råvaror – Det får aldrig hända! Därför lägger vi mycket energi på att prata med våra leverantörer så att de är med och säkerställer att det alltid är fina råvaror vi hanterar. Det är viktigt att de förstår vilken typ av verksamhet vi har och vilka värderingar vi har.

När vi är ute med gäster under många dagar är menyerna väldigt varierande. Det är inte bara skaldjur och fisk.

Drycker ombord.

Vi samarbetar idag med en Sommelier som tar in drycker från hela världen. Vi provsmakar alla viner ihop med våra menyer, allt för att det skall bli en upplevelse för våra gäster ombord.

Öl försöker vi hålla oss till det lokala här på Västkusten. Vi har öl som bryggs ute i skärgården och även öl som bryggs mitt i Göteborg. Det är kul att värna om det lokala.

Gästerna ombord är delaktiga.

Vi jobbar med en personlig charter och vill överträffa era förväntningar och leverera den fina upplevelsen efter den andra. Vilken typ av mat ni tycker om, de drycker ni föredrar och vilka tidpunkter ni vill äta ombord.

När ni äter ombord kommer ni att märka att menyerna är vällagade med finess. Vi är också flexibla när vi sätter menyerna, så kom gärna med inspel och förslag på goda rätter.

Välkomna ombord på Sealife!

Lena & Peter

Hyr en yacht! Personlig båtcharter i skärgården.

Hyr en yacht med besättning över dagen eller med övernattning i skärgården. Vi serverar god mat och utvalda drycker. Planera din båtcharter ihop med oss.

Hej!

Mitt namn är Lena!
Vill du göra en bokning eller har du frågor om vår charter?